Jouw gevoelige kind is schoolziek

Kinderen met lichamelijke klachten zoals:

buikpijn, hoofdpijn, misselijkheid, wit wegtrekken, op het moment dat ze naar school moeten; (vaak op maandagochtend).

Ik begrijp ze. Ik zie dat ze zich proberen aan te passen maar hun hele wezen komt in verzet. Ze willen wel maar ze kunnen eenvoudigweg niet. Ze kunnen niet tegen hun ziel in handelen zoals gevoelige kinderen uit vorige generaties dat nog net wel konden, vaak ook met alle gevolgen van dien…

Ik zie de prachtige ziel en voel ze haarfijn aan. Ik “weet” wat ze nodig hebben om hier te kunnen zijn en maak graag de vertaalslag naar de volwassenen om hen heen. Sommige leerkrachten begrijpen het en proberen te luisteren naar wat hun leerling nodig heeft om op school te kunnen zijn. Dan maakt mijn hart een sprongetje en zie ik het gezin verademen. Er is weer hoop op ontspanning thuis.

Want weet dat je hart breekt als je je kind zó verdrietig ziet, zó schoolziek. Je krijgt er een knoop van in je maag en tegen je eigen gevoel in, breng je je kind tòch weer naar school. Omdat je Moet, omdat het zo hoort, omdat je niet weet hoe je de leerkracht moet laten weten wat naar school gaan met jouw kind doet.

Jouw kind is gevoelig voor de stemmingen van iedereen om hem/haar heen.  Jouw kind heeft een leerkracht nodig die veiligheid biedt. Daarmee bedoel ik dat wat hij of zij doet of zegt overeen komt met zijn/haar gevoel. Niet iemand die naar buiten toe vriendelijk over komt maar van binnen zich geïrriteerd voelt of moe is. Dat is onveilig. Jouw kind is dan de hele tijd bezig om de omgeving in de gaten te houden om zich veilig te weten en komt niet aan leren toe. Totaal uitgeput komt je kind thuis. De levensenergie is volledig opgebruikt door de omgeving. Meestal volgt er dan een uitbarsting thuis om de energie te klaren. De spanning moet uit dat lijfje door te huilen of boos te worden. Door beweging/boosheid herstelt het zenuwstelsel zich en dat is van levensbelang. Niet leuk maar wel nodig.

Omdat onder een appelboom meestal geen peren liggen, herkent een van de ouders de gevoelens meestal. Omdat je je er zo bij betrokken voelt, is het handig om samen met mij het gesprek aan te gaan op school. Mijn doel is om te kijken wat er nodig is om op een “gezonde” manier naar school te kunnen gaan. Ik vertaal de gevoelens van het kind naar de leerkracht of help het kind om zelf aan te geven wat het nodig heeft. Soms zijn het maar kleine veranderingen die een wereld van verschil maken voor het kind en dus ook voor de ouders thuis. Er komt weer rust en harmonie.

Het kan ook zo zijn dat je zelf als ouder zó geraakt wordt, dat je zelf uit balans raakt, somber wordt etc. Maak dan ook even een afspraak voor jezelf bij mij. Je kunt pas goed voor een ander/ je kind zorgen als je goed voor jezelf kunt zorgen. Als de omgeving van het kind okay is, is het kind ook okay.

#kindercoachhoorn #nieuwetijdskinderen #hooggevoeligheid #schoolziek #reginevandevisse #schooluitvallers

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *